„Už se těším, až bude přítomen celý kotel“, říká Alexandr Hegegy

Přišel k nám z Karviné a v přípravě ještě nevynechal ani jeden zápas a hned při jeho startu proti Porubě si připsal dvě asistence. To je obránce Alexandr Hegegy.

Na úvod se tě zeptám kdy a kde jsi začínal s hokejem?
S hokejem jsem začínal v 7 letech a to v Karviné, kde jsem se narodil.

Přišel jsi k nám z Karviné, jak se zrodil tvůj přestup do Havířova? A dostal jsi i jiné nabídky?
Můj přestup se zrodil tak, že mi zavolali lidé z vedení AZ, jestli bych chtěl hrát nadcházející sezónu v Havířově. Ta nabídka mě překvapila, a zároveň moc potěšila, a tak nebyl problém se pak na následující schůzce dohodnout. Jiné nabídky jsem v té době, kromě té z Karviné, neměl.

V Havířově jsi hrál poslední dva roky jako soupeř (Orlová, Karviná) co říkáš na atmosféru, která panovala na havířovském zimáku při těchto zápasech?
Tu atmosféru jsem klukům vždy moc záviděl, a i když zápasy v Havířově byly vždy moc těžké, hrál jsem je rád právě kvůli atmosféře, která při nich panovala. Proto jsem rád, že si ji letos budu moct užít mnohem více.

Na kterém zimním stadióně se ti hraje nejlépe, nejhůře a proč?
Nemám moc rád stadión v Porubě, protože mám na něho špatné vzpomínky z mládí a je i takový bez atmosféry. A oblíbené stadióny jsou ty, kde jsem odehrál nejvíc zápasů, takže Karviná a Havířov. Ale že bych nad tím před zápasem nějak přemýšlel, tak to fakt ne.

S kým si v týmu nejvíce rozumíš?
V šatně AZ je opravdu skvělá parta a atmosféra, takže si rozumím snad s každým. Ale jestli mám teda někoho jmenovat, tak to bude asi Steve. Známe se už od dorostu a vždy jsme se spolu hecovali, kdo je v čem lepší, takže tady to teď opět pokračuje 🙂

V přípravě nastupuješ s číslem 17, budeš mít i toto číslo v lize?
S číslem 17 hraju jen přípravné zápasy, protože to jsou loňské dresy. V nové sadě dresů bych už měl mít číslo 91.

Na našich stránkách se fanoušci dohadují jak se vyslovuje tvoje jméno, jestli Alexandr Hegegy nebo Alexandr Hegeď. Můžeš nám s tím pomoci?
Jelikož je to příjmení maďarské, tak by se správně mělo číst Hegeď. Já jsem ale celý život zvyklý, že téměř každý má s jeho výslovností problém, tak vždy říkám, ať to čtou, jak se to píše, takže Hegegy. Ale nevadí mi ani jedno. Každopádně když mě pan hlasatel přečetl jako Hegeďe, některé kluky v kabině to celkem pobavilo:-)

„Havířovská zvěř“ tradiční pokřik fanoušků AZ, znáš už nějak její sloky? A jak se těšíš na první děkovačku, kde si tento pokřik zazpíváš společně s hráči.
No nevím, jestli bych to teď dokázal zazpívat sám z paměti bez chyby, ale dá se říct, že už ji celkem umím 🙂 a vyzkoušel jsem si ji v přípravných zápasech a stálo to za to, takže se těším jak už bude přítomen celý kotel!

Díky za rozhovor a přeji ti mnoho úspěchů a vstřelených branek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Další a jeho autorem je Admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.