Tipovačka, PLAY-OFF začíná! 1. článek!

Skončila dvaapadesátikolová základní část, během které jsme v rámci našeho tipování vynechali jen 4 ligová kola, pro ty nejlepší tipéry naší celosezónní hry začíná sladká nadstavba, je tady Play-off a Vaše šance vyhrát některou z velmi zajímavých cen. V tomto 1. článku bude mimo jiné podrobně vysvětlen právě formát vyřazovacích bojů! 2. článek pak přineseme v neděli večer. Vzhůru na Play-off! 

Ještě než se pustíme do Play-off bojů, připomeňme si, že zásluhou uhodnutí přesného výsledku v Benátkách, kdy tipér správně odhadl i to, že střelcem úvodním branky bude Dano Štumpf, se vítězem závěrečného dvoukola stal Polmichal. Přinášíme Vám pohled na všechny vítěze jednotlivých kol, hned 3x se z výhry radovali Cico89 a david.pavl!

CELKOVÁ TABULKA PO ZÁKL. ČÁSTI:

Právě Polmichal se díky bravurnímu tipu v posledním kole dostal takřka za minutu 12 mezi nejlepší desítku a odsunul z pozic zaručujících účast v Play-off Jazdu.

Na první místo se pak na poslední chvíli prodral John Ross, který prakticky celou sezónu stoupal tabulkou, až v samém závěru vyskočil na příčku nejvyšší…
Vývoj pořadí Johna Rosse v tabulce?
– po 10. kole – 24. místo, ztráta 31 bodů na prvního
– po 15. kole – 21. místo, ztráta 25 bodů na prvního
– po 20. kole – 16. místo, ztráta 20 bodů na prvního
– po 25. kole – 9. místo, ztráta 13 bodů na prvního
– po 30. kole – 8. místo, ztráta 13 bodů na prvního
– po 35. kole – 3. místo, ztráta 6 bodů na prvního
– po 40. kole – 3. místo, ztráta 10 bodů na prvního
– po 45. kole – 3. místo, ztráta 10 bodů na prvního
– po 50. kole – 2. místo, ztráta 0 bodů na prvního
– po 52. kole – 1. místo, náskok 5 bodů na prvního

Do naší hry během celého ročníku naskočilo 153 tipérů, celkově jsme pak vyhodnotili 4 041 Vašich tipů, za Váš zájem moc děkujeme!

CELKOVÉ POŘADÍ TOP 10:

A jak tedy vypadá ta TOP desítka, které postupuje do velkého Play-off o celkového vítěze Tipovačky? Zde ji máme! Dlužno také dodat, že trojice těch zcela nejlepších si rozdělila finanční prémie, které v základní části byly 700,-, 400,- a 200 Kč! (tipér Vlasator se rozhodl, že svou výhru nechá ve fanouškovské čapce!) Nejlepším gratulujeme!

PLAY-OFF TIPOVAČKY 2016/2017:

Těchto 10 nejlepších tipérů si tedy může zahrát velké Play-off Tipovačky! Jakým stylem budeme hrát? Tipéři, stejně jako týmy v reálném Play-off, budou vypadávat postupně.

Předkolo WSM = čtvrtfinále Tipovačky, do hry jde 10 tipérů, 6 jich bude postupovat dál, 4 (7. – 10. místo) po předkole Play-off skončí…
Čtvrtfinále WSM = semifinále Tipovačky, ze šesti tipérů vypadnou 3, jiní 3 postoupí dál… Do semifinále Tipovačky se započítávají body ze čtvrtfinále!
Semifinále WSM = finále Tipovačky, ze tří finalistů vzejde celkový vítěz! Do finále Tipovačky se započítávají body z předchozích dvou kol!

Ve čtvrtfinále Tipovačky budeme tipovat téměř všechny zápasy předkola WSM ligy!
V prvním dílu, kterému se věnuje tento článek, budeme tipovat dva zápasy série Prostějov vs. Přerov (u toho prvního i počet diváků v hale) (čtvrtek a pátek), první zápas série Benátky vs. Frýdek-Místek (čtvrtek), celkové výsledky obou sérií a také návštěvu na sobotním utkání AZetu (sobota)!

Příklad tipu:
Prostějov vs. Přerov 3:2, 3 875 diváků (celkově série 3:1 na zápasy pro PV)
Benátky vs. Frýdek-Místek 3:0 (celkově série 2:3 na zápasy pro FM)
Prostějov vs. Přerov 1:1 
AZ vs. Kadaň 1 100 diváků

Tipovat můžete všechny příležitosti najednou, ale klidně i zvlášť, především tak, abyste každý zápas stihli natipovat do uzávěrky, čili do začátku utkání. POZOR, návštěvnost na AZetu tipujte nejpozději do soboty 15:00 !!! Celkový stav série musíte samozřejmě natipovat dříve, než začne první utkání… 

Kdyby komukoli nebylo cokoli jasného, napište nám, zeptejte se, rádi Vám poradíme!

Body:
+ 8 za uhodnuté přesné skóre zápasu po 60-ti minutách hry
+ 6 za uhodnutí vítěze série
+ 5 za uhodnutí vítěze zápasu či případné remízy (1, 0, 2)

+ 3 za uhodnutí počtu zápasů v sérii
+ 3 za uhodnutý počet diváků (tolerance 100 diváků)

+ 3 za správné uhodnutí střelce první branky AZetu v utkání
+ –  takový počet + – bodů, kolik nasbírá Tebou tipnutý hráč (střelec) v utkání. Čili získat můžeš prakticky od třeba -5 až po +5 bodů! (ukazatel + – bodů bude vždy vyhodnocen dle zápisu z utkání na webu hokej.cz!)
 

Ceny: 
– 700 kč pro celkového vítěze Play-off! + pokud vše klapne, tak i POHÁR PRO VÍTĚZE PLAY-OFF! (z tohoto důvodu zavádíme podmínku, že vítěz si musí ceny vyzvednout osobně, byli bychom totiž velice rádi, kdyby mu ceny předal některý z hráčů AZetu, jsme za ním schopni přijet kamkoli v rámci města Havířov)
– věcné ceny pro soutěžící na 1. – 3. místě. Ty budeme rozdávat tak, že během Play-off shromáždíme určité ceny, přineseme zde jejich souhrn a nejlepší tři tipéři, kdy začne se od toho prvního, si vyberou, které ceny si rozeberou… 

PLAY-OFF SÍNĚ VÍTĚZŮ:

Pozor, jedno Play-off je sice pro 10 nejlepších tipérů po základní části, je zde však i Play-off Síně vítězů, tedy vyřazovací boje určené těm, kteří byli úspěšní v rámci jednotlivých kol či dvoukol. Všichni, kterým je Play-off určeno, jsou uvedeni na fotoplakátku nad tímto odstavcem… Všech 28 tipérů se tak může zúčastnit ještě této části sezóny!

Tohle Play-off se bude hrát na 10 zápasů, které budeme průběžně dodávat, nikdo nebude vypadávat, bude se postupovat dál, po těchto 10-ti zápasech bude konečné pořadí.

V prvním článku tipujte dvě utkání. Druhý zápas série Benátky vs. Frýdek-Místek (pátek) a vyjma tipu diváků i utkání AZ Havířov – Kadaň (sobota).

Příklad tipu:
Benátky – Frýdek-Místek 5:3
AZ – Kadaň 6:1, Maruna

Body:
+ 8 za uhodnuté přesné skóre zápasu po 60-ti minutách hry
+ 5 za uhodnutí vítěze zápasu či případné remízy (1, 0, 2)

+ 3 za uhodnutý počet diváků (tolerance 100 diváků)

+ 3 za správné uhodnutí střelce první branky AZetu v utkání
+ –  takový počet + – bodů, kolik nasbírá Tebou tipnutý hráč (střelec) v utkání. Čili získat můžeš prakticky od třeba -5 až po +5 bodů! (ukazatel + – bodů bude vždy vyhodnocen dle zápisu z utkání na webu hokej.cz!)
 

Ceny: 
– 200 kč pro celkového vítěze Play-off Síně vítězů! 
– věcné ceny pro soutěžící na 1. – 3. místě. Ty budeme rozdávat tak, že během Play-off shromáždíme určité ceny, přineseme zde jejich souhrn a nejlepší tři tipéři, kdy začne se od toho prvního, si vyberou, které ceny si rozeberou… 

Těch 7 tipérů, kteří hrají obě Play-off, může tipovat vše najednou sakumprásk, můžete však tipovat vše zvlášť. Důležité je, abyste stihli vždy tipnout daný zápas před jeho začátkem…

Kdyby komukoli nebylo cokoli jasného, napište nám, zeptejte se, rádi Vám poradíme!

JAK TIPUJÍ EXPERTI? 

Tomáš Matějek, vedoucí mužstva AZ Havířov: 
Prostějov – Přerov 3:2, Benátky – Frýdek-Místek 3:1

Patrik Rimmel, manažer klubu AZ Havířov: 
Prostějov – Přerov 2:3, Benátky – Frýdek-Místek 1:3

Jiří Krisl, asistent kapitána týmu AZ Havířov:
Prostějov – Přerov 1:3, Benátky – Frýdek-Místek 0:3 nebo 1:3

Robert Říčka, člen elitního útoku týmu PSG Zlín: 
Prostějov – Přerov 2:3, Benátky – Frýdek-Místek 1:3

Marek Hedbávný, redaktor hokej.cz, svými příspěvky zaměřen na WSM ligu:
Prostějov – Přerov 3:1, Benátky – Frýdek-Místek 1:3

Martina Kramerová, šéfredaktorka webu HC Slavia Praha:
Prostějov – Přerov 3:1, Benátky – Frýdek-Místek 3:2

HYMNA PLAY-OFF: 

Ještě než budeme moci pokládat obě Play-off Tipovačky za zahájené, přinášíme také hymnu letošního Play-off. Tu nazpívali i hráči anglického týmu Yeovil Town 4 předtím, než sehráli poslední a nejdůležitější zápas sezóny 2013/2013, kdy v rámci barážového finále jeli k velkému zápasu na slavný stadion Wembley. Hráči Yeovilu byli úspěšní, postoupili ze 3. anglické ligy do druhé, buďte v letošním Play-také úspěšní i Vy! Hodně štěstí! Play off 2017? HERE WE GO!

(jeden z nejvyšších zpívajících hráčů v zadní řadě, při poslední sloce skotačící s rukama nad hlavou, je také současný brankář Sparty Marek Štěch)

ROZHOVOR:

Závěrem dnešního článku si můžete přečíst rozhovor s vítězem základní části, kterým se stal John Ross a my mu položili 4 obsáhlejší otázky…

„Ahoj, v první řáde Ti gratuluju k celkovému vítězství v Tipovačce. Ten konec byl velmi dramatický. Jak jsi sledoval poslední okamžiky před finálním rozuzlením? Věděl jsi, jak je na tom konkurence, nebo sis trpělivě počkal na rozuzlení? Popiš nám trochu tvé pocity, které jsi prožíval během nedělního podvečeru.“

John Ross: „Ahoj. Během neděle se mi hlavou rodily různé myšlenky. Tím, že Pešek, se kterým jsem o vítězství bojoval, je mým letitým kamarádem, psali jsme si a vzájemně se ohledně konce Tipovačky hecovali. Pešek mi už někdy v neděli ráno napsal, že za vítěze zápasu určí Benátky, o pár hodin později svůj tip zveřejnil i oficiálně. Já měl tak několik možností. Mohl jsem se spokojit s děleným prvním místem a opsat jeho tip. Marné, ke konci je místo i na taktizování :-). Řekl jsem si však, že poslední kolo odehraju podle svého nejlepšího uvážení, rozhodl jsem se, že si počkám na soupisky, především na tu benáteckou. Už od dopoledne jsem si pohrával s myšlenkou, že vsadím na naše hokejisty a tak jsem jen čekal, zda-li budou benátečtí posíleni o Liberečáky. Celou sezonu jsem byl spíše skeptik, co se výsledků AZetu týče, něco mi říkalo, že ve finále musím změnit taktiku a věřit našim barvám. Soupisky se zveřejnily asi 30 minut před zápasem, hodně mi zamotalo hlavu, když jsem viděl, že chytá mladý Novotný, velmi kvalitní gólman. Najednou jsem nevěděl, co hrát. Hlavou se mi honily všechny tři možnosti. Však po důkladnějším prostudování soupisky domácích, kdy jim chyběla řada kvalitních hráčů, jsem jako první odpískal jejich výhru a zvažoval mezi remízou a výhrou AZetu. Pro remízu jsem byl nějakou chvíli rozhodnut, pak jsem však dal na nějaký instinkt nebo jak to nazvat a řekl si, že budu věřit AZetu, že budu věřit tomu prvnímu, co jsem měl od dopoledne v hlavě…“

„Opusťme poslední dvojkolo, které bylo velmi hektické a bylo trochu svázáno taktizováním. Jak probíhá takové běžné kolo, při kterém nesleduješ tipy tvých soupeřů ? Jak dlouho ti trvá než dáš samotný tip dohromady. Zkus prosím věnovat své následující řádky všem kategoriím, které tipujeme.“

John Ross: „Je třeba také brát v potaz fázi soutěže, ve které Tipovačka zrovna je. Dejme tomu, že první polovinu sezóny jsem tipoval třeba i den před utkáním nebo v den zápasu ráno a příliš to neřešil. Né, že bych své tipy střílel od boku, to v žádném případě, ale ta příprava nebyla tak důkladná, lze-li tohle slovo použít, jako v pozdější fázi…

Co se právě té pozdější fáze týče, už jsem nad tím více přemýšlel… Kdo zápas vyhraje, jestli bude 1, 0 nebo 2, to je jasné, tam toho moc nevymyslíš. Ale třeba při tipování návštěvnosti jsem se snažil být důkladný, pečlivě si projížděl návštěvnosti v předchozích kolech, spekuloval jsem nad tím, kolik může přijet fanoušků hostů, kteří návštěvnost navýší, bral ohled i na jiné aspekty, které návštěvnost ovlivňují, mnozí by se možná divili, jak právě nad návštěvností jsem dumal :-). No a poslední kapitolou je pak tipování střelce, i tady jsem se tomu věnoval podrobněji s tím, jak se šlo do finiše, spekuloval především nad + – body, které by si ten který hráč mohl připsat a nepálil tam od boku pořád jen Kanka, jak to dělala většina ostatních :-). Víc toho říct prozradit nemůžu, byly tam i nějaké taktické věci, právě u těch střelců, a já bych je nerad prozrazoval kolegům a odkrýval tak své karty :-).“

„Tipovačka je dlouhodobá soutěž a plno hráču ztrací potenciální body tím, že občas zapomene svůj tip včas napsat. Jakmile člověk ztratí pár takových zápasů, většinou to zabalí a nedohraje. Jak sis hlídal své tipy, aby se ti nestalo to, co spoustě hráčů? Máš paměti nějaké kolo, kdy to bylo o chlup a svůj tip jsi vložil až“za pět minut dvanáct“?“

John Ross: „Pamatuju si, že jsem třeba 1 až 2 tipy zapomněl v předchozích sezónách, kdy jsem Tipovačku taky hrál. Letos jsem však nezapomněl ani jednou. Jak jsem si dával majzla? Vím o sobě, že jsem hlava děravá a jelikož na většinu domácích hokejů vyrážím už více než dvě hodiny před zápasem, často, nebo tedy většinou, jsem tipoval ještě doma a né až těsně před mačem, právě i proto, abych nezapomněl… A kupodivu jsem nezapomněl ani na žádném z mnoha výjezdů, kdy jsem byl třeba zrovna ve vlaku a občas měl i něco vypito. Jak to zdůvodnit? Možná i tak, že letos mě Tipovačka hodně moc bavila, já měl každé kolo v hlavě, mnohdy o Tipovačce mluvili kamarádi kolem mě sedící, kteří ji taky hráli a třeba mi ji i takto připomenuli…“

„Blíží se nám závěrečná část tipovačky, která má dvě části. Ta první se bude věnovat havířovskému play – down, ta druhá bude o závěrečných bojích WSM ligy. Řekni nám, kde pro tebe bude složitější odhadnout výsledek zápasu? Bude to nevyzpytatelné play down, kde naše mužstvo znáš, ale nevíš, jak moc zápas ovlivní případní dorostenci či motivace obou mužstev? Anebo ti zamotají hlavu spíše souboje týmů, které vidáváme v roli našich soupeřů?“

John Ross: „WSM ligu sleduji jak celek, dosti podrobně. Z hlavy bych vyjmenoval podstatnou část soupisek všech mančaftů, tudíž zde si myslím, že problém není. Jasně, svůj mančaft znáš vždycky více, třeba co se týče zdravotního stavu apod., ale jak říkám, WSM ligu jako takovou sleduji (i z pozice velmi vášnivého sázkaře)… No a co se týče zápasů AZetu, které možná budou nečitelné? Asi jo, svým způsobem budou. Na druhou stranu, já se na každý zápas AZetu velmi těším, vždy se snažím, zjistit si sestavu, ve které nastoupíme. A to né kvůli Tipovačce, ale AZet prostě žeru, od A do Z. Takže i tady si myslím, že tu naši sestavu budu tak nějak znát, ty případné dorostence taky svým způsobem trochu znám, některé jejich zápasy jsem viděl, takže nějaké velké překvapení to nebude. Těším se, bude to výzva a něco nového.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Tipovačka a jeho autorem je J.R. from B.K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.