„Hoši děkujem“ aneb Jihlava – AZ HAVÍŘOV

První plány na vyjetí se objevují s předstihem už někdy ve čtvrtek, kdy ještě ani není pořádně jasné, že budeme v pondělí hrát. Hráči nám však fantastickým pátečním výkonem na náš plán přikyvují a tudíž začínáme plnit auto směr Vysočina. To je zaplněno téměř ihned, už jen z toho důvodu, že je více zájemců než míst ve vozidle. Na některé se tak nedostává, a jelikož moc dalších vypravených aut ze Slezska nevyjíždí, nemají téměř žádnou jinou šanci se na zápas v Jihlavě dostat.

Z Havířova vyjíždíme něco málo po jedné hodině, v našem skladu na zimáku vyzvedáváme vlajky a míříme do Jihlavy. Cesta je celkem plynulá a pohodová, něco málo během ní zkonzumujeme a tak není nouze o dobrou náladu. Do Jihlavy dorazíme zhruba půl hodiny před utkáním, vyzvedáváme lístky, které si mezi sebou prodáváme (výtěžek jde do čapky). Když jsme u těch lístků, tak bych chtěl vyzdvihnout jednu konkrétní osobu – pana Matějka. Díky jeho ochotě jsme mohli takto lístky získat už mnohokrát a navíc si jejich prodejem mezi sebou ještě vydělat do čapky nezanedbatelnou částku. Díky, Matějdo!

Pomalu se formujeme v hostujícím sektoru a věšíme vlajky. Konkrétně visí velká vlajka Havířovské Zvěře, menší výjezdovka HZ on tour a dvě vlajky skupinové a to AH a DC. Na výjezd parádní počet vlajek, jsem rád, že v tomhle si držíme vysoký standard. Během třetiny dorazí všichni výjezdníci a příchodem dvou členů skupiny Nebe se náš počet ustaluje na pětadvaceti kusech. Mohlo to být určitě lepší. Ale není se asi ani čemu divit. Pondělí, prohráváme 3:1 na zápasy, do Jihlavy se kromě aut nejede zrovna ideálně. No nevadí, jedeme dál.

I v tomto počtu fandíme první dvě třetiny prakticky pořád, ve fandění jsou sem tam nějaké ty mezery, ale to se dá pochopit, když sektor nikdo nediriguje a pokřiky se nahazují „jen tak z davu“. Obzvláště po našem úvodním gólu se fandí obzvláště hlasitě a troufám si říct, že jsme museli jít pěkně slyšet. Domácí v této chvíli, zdá se mi, trochu stagnují. Jejich support se rozjíždí až s přibývajícími brankami v náš neprospěch.g0Mvskk

Domácích v kotli může být tak kolem stovky, těžko se to byť jen odhaduje kvůli toho, že mají celou tribunu na stání a jejich kotel splývá se zbytkem tribuny. Pod kotlem visí jejich klasické vlajky, používají buben a trumpetu. No…je to jejich věc, pokud se jim to líbí. Mě osobně to přijde jako šaškárna. Trumpeta patří do orchestru a ne na hokej. I když na druhou stranu to s ní ta konkrétní osoba docela umí, mnohokráte pomocí tohoto nástroje rozfandí celou halu. Další věc, která stojí u domácích za zmínku, jsou odpovídačky s protilehlou stranou. Když se do toho opřou, zní to docela solidně.WV3yWai Z5rKLVW

Góly v naší síti přibývají a tak ve třetí třetině už téměř nefandíme a začínáme se smiřovat s tím, že tohle je poslední ligový zápas letošní sezony našeho milovaného klubu. Ke konci si ještě cosi zakřičíme, ale k panující náladě to není nic moc extra. Zápas končí, prohráváme a v soutěži pro tuto sezonu končíme. Hráči po vyhlášení „hráče utkání“ přijíždí pod náš sektor, společně si zazpíváme Zvěř a poděkujeme hráčům za další povedenou sezonu. Po odjezdu hráčů do kabin opouštíme horácký zimní stadion i my, rozloučíme se se zbytkem skupiny a odjíždíme z Jihlavy.jsaHRZa

Po cestě domů se dovoláme do rádia Frekvence 1 a necháváme zahrát našim hráčům jako poděkování jednu starou hitovku od Michala Davida. Bilancujeme již minulou sezonu a i přes současné zklamání panuje jinak docela spokojenost. Můžeme být vděční, že jsme to již třetím rokem dotáhli v takové konkurenci tak daleko a nechali za sebou kluby s daleko většími možnostmi, než má ten náš.

Po příjezdu do Havířova dáváme ještě „jedno“ rozlučkové v Jitřence, vyměňujeme si názory s fanouškem Frýdku, který se po hospodě prochází ve frýdecké šále. Po chvilce dorazí milá návštěva z našeho milovaného klubu, povídáme si a bilancujeme. Po chvilce se ale rozloučíme a míříme všichni do svých domovů.

Sezona pro muže už sice skončila, ale neplatí to pro kluky z mladšího dorostu. V pátek od 17:30 vyzve AZ v rámci play-off doma Vítkovice. Přijďte se všichni podívat, třeba si i zafandit a o něco si tak prodloužit tuto krásnou sezonu!

Sepsal Kuba AH

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty a jeho autorem je J.R. from B.K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.