AZ HAVÍŘOV – SK Prostějov (pohledem do hlediště)

Nadešel čas semifinále, čas lítého boje na hřišti, čas, kdy nás má prověřit velmi těžký konkurent v hledišti. Pojďme po stopách toho, jak jsme obstáli v první zkoušce…

Pro ty nejoddanější fanoušky začalo semifinále již v sobotu, kdy téměř 5 hodin pracují na choreografii, aby ji po dalších třech hodinách práce dokončili v neděli. Celkově tedy spotřebováno 8 hodin času, spousta peněz a lidského úsilí. Proto zas a znova děkujeme všem, kteří jakkoli přispívají do naší čapky. Bez Vašich mincí bychom tyhle věci realizovat nemohli! V předzápasových dnech také lepíme plakáty zvoucí na hokej, opět je vynaloženo maximální úsilí, aby naše hráče přišlo podpořit co největší množství diváků… Den před utkáním pak jdeme vytáhnout choreo nanečisto, abychom si vyměřili kde, jak, proč, kudy apod. 

Přichází tolik očekávané úterý. Havířovští příznivci už od ranních hodin spekulují, kolik dorazí hostů, hodinu a půl před zápasem se pak schází u zimáku, aby stihli vše a včas připravit. Na tribunu za bránou je vylepen velký transparent zvoucí lidi na výjezd do Prostějova. Vy, kteří jste se ještě nenahlásili a stále váhate, tak pojeďte. Budeme Vás potřebovat. Budeme potřebovat každého fanouška, abychom hráčům dokázali, že přece „S Havířovem objíždíme celý svět…“ https://az-fans.net/vyjezdy/.

Do haly si našlo cestu 2 700 příznivců, kotel byl však, docela paradoxně, zaplněn asi nejméně za dobu letošních vyřazovacích bojů. Musím uznat, že ačkoli byla atmosféra dobrá, zápasy s Frýdkem byly v tomto ohledu lepší. Sere mě to, snad to v sobotu nakopneme do těch správných obrátek. Hostů dorazilo asi 35, první třetinu nefandili vůbec, od druhé velice zřídka, byli bez zástavy, bez jakékoli prezentace. Na jednu stranu veliké zklamání, skoro by se dalo říci, že až ostuda, na druhou stranu ten počet chápu. Mají za sebou 2 náročné, přesto však velice početné výjezdy. Peníze, volna v práci či ve školách nejsou nekonečná. Myslím si, že pokud nebude před sobotním zápasem stav 2:0 pro nás, tak jich na třetí špíl přijede mnohem víc…

My věšíme, po dlouhé době, vlajku Brumm Kreisel pod kotel, TfH putuje nahoru, obě své vlajky vyvěšují také RBH., Pod sektorem je také transparent na podporu kamaráda. Na přání spíkra je pak vytažen i buben, během zápasu se u něj střídají dokonce tři lidé… Atmosféra je solidní, nepanuje však peklo, jaké by si souboj těchto dvou týmů zasloužil. Nejen počtem lidí v sektoru, ale i hukotem, byly lepší zápasy s Frýdkem. Bohužel. 

V průběhu utkání si připravujeme 2 vizuální prezentace. Ta první, docela velkolepá, je vytažena v polovině zápasu. Na středu tribuny vytahujeme plachtu o rozměrech cca 25×9 metrů. Jsou veliké obavy, jestli to lidé nepotrhají, jestli nebudou chtít skrz díry vidět na hokej, havířovský fanoušek naštěstí nezklamal, začíná se učit :-). Choreo myslím navýsost podařené, veliké díky všem, kteří se na jeho výrobě jakkoli podíleli. Ve třetí třetině pak v sektoru vytahujeme modré a bílé balonky. Užijeme si tradiční děkovačku a jdem dom, většina tedy spíš do hospody, neboť „poukázka“ je nejčastěji používané slovo v Havířově za rok 2012 :-). V Prostějově naviděnou. 

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty a jeho autorem je J.R. from B.K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.