Tipovačka 2020! Pravidla, ceny, první zápasy (Vsetín – AZ a Vrchlabí – Poruba)

Po takřka dvou a půl letech přinášíme další tipovačkový článek, tentokráte k zahájení hry Tipovačka 2020. Soutěž bude jiná, než jakou ji znáte v uplynulých dvou odehraných ročnících, proto věnujte zvýšenou pozornost pravidlům, podívejte se také, jaké pro letošní ročník nabízíme ceny, v neposlední řadě také premiérově natipujte. Dnešní tipy budou enormně důležité, protože co ztratíš dnes, to už, zcela bez nadsázky, nedoženeš. Jdeme na to!

Letošní soutěž bude hodně ovlivněna těžkou dobou, která sportovní ligové soutěže, Chance ligu nevyjímaje, postihla, proto i vás žádáme o shovívavost a pochopení, je možné, že řadu věcí budeme doplňovat tzv. za pochodu, že budeme muset hbitě reagovat na aktuální dění, na odložené zápasy apod. I proto pro nás bylo velmi obtížné tvořit letošní pravidla a celkově nebude vůbec snadné vás letošním ročníkem provést… 

Pravidla:

Základní část bude probíhat od 28.9. do 21.12.2020. Ihned poté bude následovat Play-off soutěže. 

21.12. bude vyhlášeno pořadí po základní části, nejlepší tři tipéři si rozdělí ceny. Ty tak dostanou doslova „pod stromeček“. 

Počínaje prvním zápasem po Štědrém dni začíná Play-off, do něj postoupí 16 nejlepších po základní části, vznikne tenisový pavouk, Play-off se bude hrát tzv. tenisově. Na „jeden zápas“ se v osmifinále utkání první proti šestnáctému, druhý s patnáctým apod., až do finále budou mít automatickou drobnou bodovou výhodu ti, kteří se po základní části umístili lépe! Podrobná Play-off pravidla teprve přineseme. 

Tipovat budeme každý středeční a sobotní zápas AZetu, pondělní pouze tehdy, pokud sobotu před pondělkem nebudeme hrát! Případné dohrávky budeme tipovat pouze tehdy, pokud 2 dny před dohrávkou nebudeme hrát (ať máme dostatečný čas připravit nový tipovačkový článek).

Organizátor soutěže může v jakékoli fázi soutěže, z vážných osobních důvodů, soutěž ukončit, za takové situace berou ceny první tři hráči aktuálního pořadí a Play-off se ruší.

Co a jak tipujeme? 

  • Vždy budeme tipovat výsledek zápasu po 60 minutách. Za uhádnutí výhry domácích či hostů získáváš 3 body, za remízu 4 body!, za uhodnutí přesného výsledku získáváš dohromady 6, potažmo 7 (za remízu) bodů.
  • POZOR NA OMEZENÍ! Až do posledního kola základní části může každý soutěžící tipovat pouze 3x výsledek 4:2 (nebo 2:4), pouze 3x výsledek 3:2 (nebo 2:3) a pouze 3x výsledek 3:1 (nebo 1:3)! Pokud např. vystřílíš 3 tipy 4:2, v dalších zápasech už toto skóre nemůžeš natipovat. Při porušení tohoto pravidla se daný tip stornuje. Pro Play-off už toto omezení neplatí.  
  • Letos netipujeme střelce ani návštěvnost, však letos budeme tipovat vždy ještě jeden zápas aktuálního ligového kola (pokud v jeden den bude hrát pouze AZet, druhý zápas netipujeme). Netipujeme přesný výsledek, pouze 1, 0 nebo 2 po šedesáti minutách. Pokud tipneš správně, připisuješ další 3 body (za remízu 4)
  • A další velká novinka, letos (pouze dnes, jindy už šanci mít nebudeš) tipujeme tzv. oblíbené hráče! Oč jde? Nabízíme Ti několik hráčů. Z obránců to jsou Bořuta, Chroboček, Lytvynov a Rašner, z útočníků pak Adamský, Bednář, Doktor, Procházka, Fridrich, Seman, Szturc. Ty si vyber jednoho obránce a jednoho útočníka a dnes natipuj, kolik Tví hráči budou mít celkově kanadských bodů a celkově +/- bodů v době, kdy AZet bude mít odehráno 18 zápasů, nejpozději však 5. prosince (kdyby jich měl v té době odehráno třeba 15). Zdá se Ti to složité? Ale jdi Ty…

Dneska Tvůj tip bude vypadat, v tomto směru, třeba takto:
Bořuta po 18 zápasech AZetu: 14 bodů a +7
Seman po 18 zápasech AZetu: 20 bodů a -1
Do 18. odehraného zápasu AZetu, nejpozději do 5.12., pak budeš a napětím sledovat své dva vybrané hráče. O kolik bodů se bude Tvůj tip od reality lišit, tolik bodů od svého aktuálního celkového skóre budeš odečítat! 

Příklad? Bořuta bude mít 12 bodů (Ty jsi tipoval 14, odečítáš 2 body od svého skóre), bude mít +7 (neodečítáš nic, +7 jsi tipoval). Seman bude mít 7 bodů (odečítáš 13) a +8 (čili odečítáš 9). Celkově za Bořutu a Semana (kdy můžeš si ale určit i jiné hráče z nabízených) odečítáš -24 bodů. Čili pokud jsi jich v té době měl třeba 30, rázem budeš 5. prosince na šesti bodech. Ten, kdo dnes své hráče nenatipuje, odečte tolik, kolik bude odečítat ten nejhorší hráč v tomto směru! Pozor, maximálně může jeden hráč odečítat 30 bodů, více ne!

Tvůj dnešní tip tak bude vypadat třeba takto:
Vsetín – AZ 5:2
Vrchlabí – Poruba 1
Bořuta 6 bodů a +6
Fridrich 7 bodů a +2

A kam své tipy psát? Buď do komentáře k tomuto článku (šedá bublina) nebo na diskuzní fórum AZ-Fans jako komentář pod odkaz na tento článek. Tipujte do pondělních 17:00 !!!

Ceny:

Základní část:
Po základní části si tři vítězové budou ceny vybírat sami. Z celkového balíku cen bude nejdříve vybírat ten první, poté druhý, pak třetí, pak zase první a tak dále, dokud nebudou ceny rozebrány. 
Pro nejlepší tři tipéry základní části nabízíme tyto ceny:

  • nákup v hodnotě 1 000,- v albrechtickém obchodu Ami – možnost nakoupit potraviny, alkohol, cigarety, drogerii…
  • 2 kg domácích klobás (v hodnotě cca 460 Kč)
  • 1 kg domácích klobás (v hodnotě cca 240 Kč) 
  • láhev tvrdého alkoholu v hodnotě do cca 300 Kč
  • láhev tvrdého alkoholu v hodnotě do cca 300 Kč
  • láhev tvrdého alkoholu v hodnotě do cca 300 Kč
  • 6 kg gumových bonbónů Pedro
  • 4 kg gumových bonbónů Pedro
  • 2 kg gumových bonbónů Pedro
  • knihy (vesměs autobiografie sportovců, ale lze zařídit i jiný žánr) v hodnotě 2 000 Kč
  • knihy v hodnotě 1 000 Kč
  • 2x vstup zdarma na hudební akci do klubu Stolárna + 2x konzumace ve Stolárně za 200 Kč.
  • 300 Kč cash

    Mezi 3 nejlepší tipéry se tak rozdělí těchto 13 úžasných cen, čili každý tipér si přijde alespoň na čtyři! 

Play-off:
Vítěz Play-off, vítěz pavouka pro 16 nejlepších hráčů po základní části, bere 1 000 Kč v hotovosti + pohár!

Ceny pro jednotlivá kola:
Vítězové některých vybraných kol, dvoukol či trojkol budou vyhrávat další věcné ceny. Jaké? Tak například… Donuty ze společnosti Jacob´s donuts, půlkilová balení gumových bonbónů Pedro, láhve alkoholu, piva Heineken, velkou bonboniéru Merci či další ceny, které ještě během hry budeme shromažďovat a do Tipovačky průběžně doplňovat.

Pozor !!! Čekáme také na ceny od Davida Pastrňáka, však dokud je neubudeme mít fyzicky u sebe, nemůžeme je nabízet. Však vězte, že až ceny budeme mít, ihned je do soutěže zařadíme! Dodatečně.

Prosba!
Chtěli bychom touto cestou požádat všechny, kteří by nám v již rozehrané soutěži chtěli přispět nějakou další cenou a naši Tipovačku tak svým způsobem zasponzorovat, aby nám případně napsali na mail brumm.kreisel@seznam. Každého takového dárce a sponzora si moc vážíme a v některém z příštích tipovačkových článků se k těmto borcům ještě několika slovy vrátíme… Děkujeme vám za pomoc s tvorbou soutěže!

Co pro dnešek říci závěrem? Kdyby měl kdokoli z vás nějaké nejasnosti, dotazy, chtěl poradit, určitě napište. Napište také v případě, že si všimnete nějaké chyby, že něco máme uvedeno špatně, že něco nedává smysl. Nejsme bezchybní a rádi si necháme poradit. No a v neposlední řadě nezapomeňte tipovat, ať se nás do soutěže zapojí co nejvíce a celá hra má pořádné grády :-). Sportu, tipování a drobnému hazardu zdar!

Příspěvek byl publikován v rubrice Tipovačka a jeho autorem je J.R. from B.K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.