Změna ve vedení havířovského hokeje je reálná!

Vážení fanoušci, příznivci, sympatizanti, signatáři, občané. Je to již nějaký čas, kdy městem, ať už po internetu či ve vybraných hospodách a dalších zařízeních, „obíhá“ petice za odstoupení současného vedení havířovského hokeje. V posledních dnech a hodinách se udála řada změn či zajímavých událostí, které s možnou změnou v hokejovém klubu souvisí, je proto naší povinností vás o všem informovat.

Je to jen pár dní, kdy na zimním stadionu proběhla schůzka mezi prezidentem klubu Jaroslavem Mrowiecem a zástupci těch, jejichž podpis je pod žádanou změnou nejvýraznější. Čili Martinem Potočným a paní Janou Karasovou.

Po této schůzce jsme nabyli dojmu, že to, po čem dlouho voláme, je opravdu blízko. Z jednání na zimáku usuzujeme, že současné vedení havířovského hokeje velice vážně uvažuje o svém konci a odchodu z klubu! Co nás k této myšlence vede? Bylo nám nabídnuto, abychom podali přihlášky do tzv. Spolku, který je de facto hlavním orgánem samotného vedením klubu. Podání těchto přihlášek, a vedením klubu chlapsky slíbeného přijetí nových členů, by znamenalo, že změně už nic nebrání. 

Nicméně pozor! Na druhou stranu máme i takové informace, že zatímco s námi vedení klubu usedlo k jednacímu stolu a vyzvalo nás ke zmíněnému podání přihlášek, tak současně vedlo či vede jednání i s jiným subjektem, který by chtěl klub AZ Havířov převzít. Jméno či jména tohoto subjektu jsou nám známá, leč s dovolením je dnes ještě neprozradíme. Informace to jsou stále neoficiální a my nic nechceme uspěchat. Vše se navíc mění z hodiny na hodinu, uplynulé dny jsou velice hektické.

Tak či tak je blízko něco, po čem tak dlouho voláme, po čem jste svým podpisem na petici volali i vy. A to je ZMĚNA VE VEDENÍ KLUBU a ODCHOD SOUČASNÉHO VEDENÍ.

Jak dál?

Chléb se bude lámat v příštích desítkách hodin. Už zítra, to je v pondělí 14.2., se od 9:00 uskuteční zasedání Rady města Havířova, na které jsou pozváni i Martin Potočný a Jana Karasová, kdy radním chtějí představit svou vizi, své plány, svou koncepci. Samozřejmostí také je, že radním bude předána petice. Jak internetová, kterou jsme „prohnali“ tiskem, tak také papírové petiční archy, které jsme posbírali z jednotlivých petičních míst. Celkově jsme nashromáždili cca 1500 podpisů!

Už zítřejší den hodně napoví. Jakmile budeme mít informace, které k vám mohou doputovat a spatřit světlo světa, věřte, že budete v co nejkratším časovém období informováni. Protože obrovsky si vážíme podpory, kterou jste ZMĚNĚ doposud vyjádřili. Ať už fantastickým množstvím podpisů, které po změně jednoznačně volají, tak i podporou při organizování samotné petice. Pomáhali jste, nabízeli petiční místa, už jenom diskuzí jste dávali jasně najevo, že vám současná situace není lhostejná. Tohle všechno, vaše aktivita a zapojení, byť třeba jen pasivní, pro nás bylo hnacím motorem. Děkujeme.

Ještě jednou podotýkáme, že současné vedení klubu je ochotno vést debatu o svém konci. Však jasná informace, kdo by je na jejich postech mohl nahradit, je zatím stále obestřena jakýmsi tajemstvím, jak už jsme zmínili výše, je pravděpodobné, že do jednání po změně jsme nevstoupili pouze my, kterým jste jedním a půl tisícem podpisů k tomu dali silný mandát. Tak uvidíme…

Ke konci dnešního povídání vám chceme představit nový web, nové internetové stránky, kde budete mít možnost vše průběžně sledovat, přehledně naleznete veškeré důležité informace o změně, za kterou bojujeme, vše bude na jednom místě.

chceme změnu

V samém závěru se dnes podívejte na dvě videa. Videa dvou občanů, fanoušků, kteří jsou jedněmi z těch, kteří po změně volají. Takových fanoušků, a mnoha dalších, jejichž tváře nejsou viditelné a třeba tak známé, je obrovská masa. Svědčí to o jediném – situace v havířovském hokeji se musí změnit. A nyní se změně kráčí výrazně naproti!

Pavel Gergela je letitý příznivec klubu, který stál v čele havířovských tribun několik let, až do roku 2012. Druhou osobu, která pro nás/vás video natočila, a my si toho moc vážíme, je Tomáš Bělik, kterého každý, kdo občas zajde na zimák, zná pod přezdívkou Bradka. Stadion je pro něj druhým domovem již 47 let. Je nám jasné, že blíže jej představovat nemusím. Jsme moc rádi, že i Bradka se za tolik žádanou změnu postavil…

Jedeme dál! Dostali jsme od vás silný mandát, který nás zavazuje bojovat za lepší značku AZ. S úctou a přáním úspěšného vstupu do nového týdne, který náš klub snad zase o něco více posune k lepším zítřkům…

———-

POZOR, AKTUALIZACE ČLÁNKU V 18:56, NOVÉ INFORMACE !!!  

https://www.protext.cz/zprava.php?id=38849

Příspěvek byl publikován v rubrice Info a jeho autorem je Admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.